DERÉKFÁJÁS

Mi a derékfájás?

Mi a derékfájás?

A gerinc a testünk tartóoszlopa. 24 csigolya alkotja, amelyek között a gerincre nehezedő nyomást és feszültséget enyhítő, valamint a rugalmasságot biztosító porckorongok találhatók. A gerinc akadálymentes hajlásához és fordulásához elengedhetetlenek a gerinc mellett elhelyezkedő izmok és szalagok, valamint a hasi, csípő- és combizmok.

A gerinc legérzékenyebb része a nyaki és az ágyéki rész, minthogy ezek a legrugalmasabbak is. Éppen ez az oka annak is, hogy ezeken a részeken jelentkezik leggyakrabban fájdalom.

Miért alakul ki a derékfájás?

Miért alakul ki a derékfájás?

A hát- és derékfájdalomnak különböző okai lehetnek, így például nehéz terhek emelésével, mozgatásával járó fizikai munka, munka közben felvett rossz testtartás, hosszú ideig tartó ülőmunka, állva végzett munka, nem megfelelő fekvőhely, az izomgyengeség, az elhízás, stb. Előfordulhat az is, hogy a hát- vagy derékfájdalom különféle okok együttes fennállásának következménye. Nagyon fontos a fájdalom erősségének és időtartamának a mérlegelése. Intenzív vagy hosszan tartó fájdalom esetén fel kell keresni a háziorvost, aki kiválasztja a megfelelő terápiát. A legtöbb esetben gyógyszeres fájdalomcsillapítást és pihenést javasolnak, majd a fájdalom megszűnését követően rendszeres háterősítő gyakorlatokat.

Nézze meg a krém más felhasználási területeit: