AZ ERŐLTETETT TESTTARTÁSBÓL, IGÉNYBEVÉTELBŐL EREDŐ MEREV IZOMFÁJDALOM

Mi a fizikai aktivitás hiánya miatti fájdalom?

Mi a fizikai aktivitás hiánya miatti fájdalom?

Az utóbbi időben az orvosok és más szakemberek egyre inkább felhívják a figyelmet arra, hogy a testmozgás hiánya ugyanolyan veszélyes az általános egészségünkre, mint a dohányzás és a túlsúly. De sajnos manapság a legtöbb munka ülőmunka, és magunknak kell gondoskodnunk arról, hogy megmozgassuk a testünket. Az aktivitás hiányából adódó fájdalom főleg akkor jelentkezik, ha a mozgás huzamosabb ideig korlátozott – repülőn ülve, munkahelyen állva, asztalnál ülve, stb.  A járvány miatt az otthonról történő munkavégzésnek is megvannak a következményei. Többé-kevésbé megfelelő körülmények között ülünk, az ezzel járó stresszel, ami tovább görcsöli a nyak és a vállöv izmait, fájdalmat okozva a hát felső részén.

Miért jelentkezik fájdalom a fizikai aktivitás hiánya miatt?

Miért jelentkezik fájdalom a fizikai aktivitás hiánya miatt?

Ahhoz, hogy izmaink hatékonyan végezzék a dolgukat, kellően rugalmasnak kell lenniük, és persze kellően erősnek és ellenállónak is. A sokáig tartó erőltetett testtartás összegörcsöli őket, ezért szükség esetén nyújtó gyakorlatokkal kell ellazítanunk őket. De sajnos erről gyakran megfeledkezünk a munkahelyünkön, ahol általában a fájdalom jelentkezik.

Ha gyakran érez fájdalmat a nyakában és a vállövében, a lábaiban és a karjaiban, vagy a gerinc mentén, akkor valószínűleg sok időt tölt el ülve vagy állva. A feszülés természetes módon is oldható.